testimonies

Bregtje Knaap

Hier een artikel van Bregtje Knaap die op redactioneel gebied werkzaam is voor GLAMOUR, CosmoGIRL!, Cosmopolitan, PAPER Magazine, Vogue, Mijn Geheim, e.a.

Pressie in plaats van depressie: een astrologische verklaring

In mijn hersteltraject probeer ik de depressie die ik kreeg op allerlei manieren voor mijzelf te beredeneren, begrijpen en te duiden. Daartoe ging ik een aantal weken geleden op consult bij een astroloog – PhiL – om mijn geboortehoroscoop te laten lezen.

Uit nieuwsgierigheid. Omdat ik wel van die stuff hou, en om misschien wat helderheid en (halve) antwoorden te vinden. En ik moet zeggen, verhelderend was het. Omdat PhiL bevindingen me een andere, verfrissende visie op mijn depressie boden. Eentje die ik zelf niet had kunnen bedenken.

Van tevoren moest ik zo nauwkeurig mogelijk het jaartal, de locatie en het exacte tijdstip waarop ik ter wereld kwam aan PhiL doormailen. Plus een paar belangrijke jaartallen, waarop ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven waren voorgevallen. Op basis van mijn input ging hij aan de slag met allerlei berekeningen, en een week of twee later hadden we bij hem thuis afgesproken voor het consult.

Ik zat nog niet, of PhiL barstte los over mijn ascendant en eerste astrologische huis. Dat eerste huis van mij – een geboortehoroscoop is verdeeld in twaalf huizen, naar analogie van de 12 tekens van de dierenriem; de standen van planeten in bepaalde huizen op het moment van je geboorte kunnen astrologen lezen – is een nogal drukbezocht huis. Er staan wel vier planeten in.

Het eerste huis staat voor het ‘Huis van het Zelf’ ofwel je ego, fysieke verschijning, je karaktertrekken en eigenschappen en je algemene levensvisie en levenshouding. Zoveel planeten had PhiL er zelden in één huis bij elkaar gezien.

Was that good or bad?

Zonder dat ik hem ook maar iets had verteld over de periode die recentelijk achter me ligt (en ik vertrouw erop dat hij mij niet heeft gegoogled), begon PhiL erover dat vanaf ongeveer eind 2013, alle vier de planeten in dat eerste huis van mij één voor één onder invloed waren komen te staan van de planeet Saturnus – een planeet die alles bemoeilijkt, vertraagt en (onnodig) ingewikkeld maakt. Wat maakte dat ik onder steeds opbouwende ‘pressie’ vanuit de moeizame transits van planeten was komen te staan.

Mijn geest en lichaam hadden op daarop een reactie gegeven, om te zorgen dat die pressie zou verdwijnen, ofwel ‘depressie’ zou plaatsvinden. Frappant. Ik denk dat ik PhiL nog net niet met open mond aangaapte.

“Wat jij had,” zei hij, “Was dus eigenlijk een volkomen gezonde afweerreactie op de onnatuurlijke externe druk waar je op dat moment onder stond.”

Zo had ik het nog niet bekeken.


Alfred Birney

Alfred Birney, de welbekende schrijver, auteur van het boek “De Tolk Van Java”, gedecoreerd met de Roland Holst prijs en de Libris prijs, liet zijn horoscoop maken om met name in de toekomst te kijken of hij de fel begeerde Libris prijs op 8 mei 2017 zou winnen.

Reeds anderhalf jaar ervoor voorpelde AstroPhil al dat Alfred Birney bij uitgeverij De Geus zijn manuscript zou onderbrengen om het boek uit te laten geven. Hij stond namelijk voor een keuze tussen diverse uitgevers, en mede op basis van de voorspelling ging hij met De Geus verder. Dat kwam dan dus allemaal precies zo uit. AstroPhiL berekende en interpreteerde zijn planetaire progressies en transits die voor hem duidelijk wezen op een zeer groots succes op 8 mei 2017. Alfred Birney geloofde het niet zo helemaal, hoopte wel op een troostprijs, en vroeg aan AstroPhiL meerdere malen om zijn berekeningen te herzien. AstroPhiL hield echter voet bij stuk.

Op die dag, voordat de jury de uitslag bekend maakte, vertelde Alfred Birney al aan de pers en collega schrijvers over de astro voorspellingen. Men zei maar niets, ook omdat sommigen onder hen de uitslag wellicht al wisten. Nadat de jury voor live TV de uitslag bekend maakte, en aan Alfred Birney de Libris prijs met cheque van 50.000 Euro overhandigde, was men stom verbaasd over de accurate voorspellingen van AstroPhiL. Dat onderwerp stal de show van Alfred Birney die avond.

Diverse media lieden vroegen dan ook uit nieuwsgierigheid Alfred’s horoscoop tekening. Met zijn toestemming tot publieke weergave, hier is die dan:

Zo’n soort tekening maakt AstroPhiL voor zijn clienten, en voor een ieder is de tekening verschillend en dus uniek.


Meer testimonies komen er aan.